Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola orzechowo-kokosowa to świetny dodatek do jogurtu naturalnego, czy mleka. Wykonana w ten sposób będzie o wiele zdrowsza i mniej kaloryczna - zamiast cukru, czy miodu w przepisie znajdziecie niemal bezkaloryczny słodzik - erytrytol. Granola przygotowana w takiej formie doskonale sprawdzi się w diecie diabetyków oraz wszystkich osób dbających o linię i zgrabną sylwetkę.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Płatki owsiane przesyp do miski. Dodaj orzechy, płatki kokosowe i nasiona chia.
Erytrytol rozpuść w wodzie. Dodaj do orzechowo-kokosowej mieszanki razem z olejem kokosowym. Składniki dokładnie wymieszaj ze sobą.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Granolę rozłóż na całej powierzchni pergaminu.
Blachę z orzechowo-kokosową granolą wstaw do piekarnika. Piecz przez około 15-20 minut (do zrumienienia).
Gotową granolę wystudź. Przesyp do suchego, szczelnego pojemnika.