Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie klasyczny hummus, pokochacie ten z dodatkiem cukinii. Pasta wychodzi kremowa i aromatyczna. Jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy, dodaj więcej płatków chili, możesz także doprawić szczyptą kuminu. Najlepiej smakuje zaserwowana z podpieczonymi kromkami lub jako dip do czipsów.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 58
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 58
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i smaż cukinię do momentu odparowania soku. Następnie pozostaw do wystudzenia.
Do blendera wsyp ugotowaną ciecierzycę, cukinię i obrane ząbki czosnku. Dodaj resztę składników i wszystko zblenduj na gładką masę.
Wyłóż do miseczki, posyp ostrą papryką.