Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna pasta do pieczywa, czy słonych przekąsek, na bazie ciecierzycy, doprawiona dodatkowo czarnuszką.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Namoczoną przez noc ciecierzycę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączamy i studzimy. Wystudzoną ciecierzycę razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i pastą tahini umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko. Czarnuszkę ucieramy w moździerzu ze szczyptą soli. Dodajemy do pasty i mieszamy. Opcjonalnie doprawiamy większą ilością soli.