Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych ciast na pierogi. Ciasto bardzo elastyczne, fajnie i miękko się wałkuję. Pierogi zlepiają się idealnie i co najważniejsze nie pękają podczas gotowania. Ciasto idealne na pierogi o każdej parze roku nie tylko na te świąteczne.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9835
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 113
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 520
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 64
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9835
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 113
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 520
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 64
Składniki
Do mąki dodajemy wodę, jajka, olej i sól.
Ugniatamy ciasto. U mnie zrobił to robot. Ciasto po wyrobieniu powinno być lekko klejące. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 15 minut przykrywając ściereczką, aby odpoczęło.
Po tym czasie zabieramy się za wałkowanie i robienie ulubionych pierogów. Smacznego !!!