Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos do lodów, ciast i innych smakołyków... Już nie bedziesz kupować gotowego, jesli wypróbujesz ten przepis. Mozna zrobic też z malin, jeżyn lub leśny, jeśli dodasz wszystkie te owoce. :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Owoce ugotować z cukrem. W zimnej wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną (świetny do tego jest shaker, nie robią się grudki) i powoli, mieszając wlać do owoców, krótko zagotować. Gorące przelać do słoika lub butelki z szerokim gwintem. Dobrze zakręcone, przetrzyma zimę. :)
Uwaga na nadmiar mąki, bo inaczej zrobi się Wam kisiel! ;)