Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarzyna z ogórków jest smacznym dodatkiem do mięsa, ryb pieczonych, kiełbasek, albo po prostu do ugotowanych ziemniaków.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Ogórki obrałem, przekroiłem wzdłuż. Łyżeczką wyskrobałem nasiona. Połówki ogórków pokroiłem w poprzek na plastry grubości palca. Od boczku odkroiłem skórę. Boczek razem z cebulą pokroiłem w kostkę i na słabym ogniu podsmażyłem w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Trzeba uważać aby boczek i cebula za bardzo się nie zrumieniły. Dodałem ogórki, sól, pieprz , dusiłem wszystko jeszcze 5 minut, aż ogórki stały się szkliste. Jarzynę w garnku posypałem mąką i dokładnie wymieszałem. Rozprowadziłem śmietaną, podgrzałem. Powoli dusiłem na małym ogniu w odkrytym garnku. Koper umyłem i posiekałem. Tuż przed podaniem jarzynę doprawiłem octem i cukrem, posypałem koprem.