Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być efektownym dodatkiem do obiadu lub przekąską na ciepło.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2156
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2156
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie, a następnie podzielić na mniejsze części.
Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem.
Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i sól , ciągle mieszając.
Wlać wodę i olej, wymieszać widelcem lub trzepaczką. Ciasto powinno być gęste.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać szpinak, do drugiej koncentrat pomidorowy i paprykę.
Cząstki kalafiora zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane kalafiorki bardzo dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej.