Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekko chrupiący. Idealny dodatek do drugiego dania lub samodzielna przekąska.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 201
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 183
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 201
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 183
Składniki
Kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki, myjemy, a następnie wkładamy do wrzącej wody na ok. 10 minut. Odcedzamy, studzimy.
W jednej miseczce rozkłócamy jajka solą i pieprzem, w drugiej - bułkę tartą z paprykami i czosnkiem. Każdą różyczkę zamaczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie.