Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, tradycyjny dodatek do obiadu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8596
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 194
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 438
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8596
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 194
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 438
Składniki
Kapustę siekamy i gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości. Cebulkę siekamy w kosteczkę. Ugotowaną kapustę przecedzamy, wodę z niej zostawiamy.
Na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulkę i smażymy na złoty kolor. Dodajemy mąkę i krótko smażymy. Dorzucamy kapustę i mieszamy, dodajemy kilka łyżek wody pozostawionej z gotowania, ocet i przyprawy. Nam najbardziej smakuje podana na ciepło.