Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiacie się, co można wyczarować z kapusty pekińskiej? Mój ulubiony przepis to zasmażana kapusta z cebulką i koperkiem. Kilka minut roboty i pyszny dodatek do obiadu jest gotowy do jedzenia.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 171
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 171
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Kapustę pekińską drobno siekamy i dodajemy do zeszklonej cebuli. Na patelnię wlewamy pół szklanki wody. Kapustę pekińską podsmażamy na wolnym ogniu, aż zmięknie. Od czasu do czasu mieszamy i sprawdzamy, czy nie trzeba dolać więcej wody.
Do podsmażonej kapusty dodajemy sos sojowy, miód i przyprawy. Na koniec kapustę posypujemy siekanym koperkiem. Składniki mieszamy.
Kapustę pekińską serwujemy na ciepło tuż po przyrządzeniu.