Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, bardzo łatwa do przygotowania potrawa, która będzie wspaniałym daniem na wigilijnym stole. Sprawdzi się również na kolację wraz z kromką chleba z masłem. :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 193
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Składniki
1. Kapustę kiszoną pokroić i wrzucić do garnka. Zalać wodą i dodać kminek. Gotować ok pół godziny mieszając od czasu do czasu. 2. Grzyby włożyć do rondla i zalać wodą. Dusić aż będą miękkie. 3. W tym czasie pokroić cebulę w kostkę i zeszklić na maśle na patelni. 4. Odcedzić grzyby i posiekać. Dodać do kapusty wraz z cebulką. 5. Do garnka ze wszystkim dodać trochę wywaru, który powstał z gotowania grzybów. 6. Gotować jeszcze ok 10 minut bez przykrycia, żeby woda odparowała. 7. Przyprawić solą i pieprzem. Smacznego! :)