Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do obiadu lub samodzielne danie dla wielbicieli ziemniaków.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 475
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 475
Składniki
Ziemniaki myjemy. Każdy ziemniak nacinamy specjalnym karbowanym nożem, tak by nie przeciąć do końca.
Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy/skrapiamy stopionym masłem klarowanym lub olejem. Ziemniaki posypujemy solą i wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180-190 stopni C i pieczemy około 45 minut. Ziemniaki powinny się ładnie zarumienić. Upieczone ziemniaczki przekładamy na talerz i obficie posypujemy papryką słodką i ostrą oraz zieleniną.