Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy znacie cukierki Werthers Original? Jeśli lubicie ich smak to przypadnie Wam do gustu również domowej roboty solony karmel. Jego delikatny kremowy, słodko maślany karmelowy smak jest dokładnie taki sam jak tych cukierków.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6557
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6557
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Składniki
Na patelni podgrzewać cukier ciągle mieszając na średnim ogniu do momentu, aż cukier się roztopi. Uważać żeby żadne kryształki cukru nie zostały na brzegu patelni. Gotować, aż do momentu aż cukier zmieni kolor na złoto-busztynowy. Dodać masło. Do masy cukrowej wmieszać śmietankę i sól. Wszystko wymieszać na gładką kremową masę. Karmel przelać do słoiczka i zostawić do wystygnięcia przed zamknięciem