Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 98
Składniki
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do garnka. Dodajemy drobniutko pokrojoną cebulę, sól, cukier, ocet i wszystkie przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu ok 1 godziny. Teraz wyjmujemy liście laurowe, ziele, goździki, jałowiec i miksujemy na puree. Ponownie stawiamy na gaz. Po zredukowaniu płynu pozostaje w garnku gęsty keczup. Jeżeli chcecie ostrzejszą wersję, dodajcie do keczupu łyżeczkę ostrej papryki.