Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona dynia jest niskokaloryczna, zawiera mnóstwo wartości odżywczych. Świetnie nadaje się do dań azjatyckich, stanowi smaczny dodatek do sałatek. Jej przygotowanie jest banalnie proste.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 70
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 70
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
W duży słoiku ułóż dynię, dodaj ząbki czosnku i koper.
Wodę zagotuj z cynamonem, goździkami i solą. Odstaw do przestudzenia. Gdy będzie chłodna wlej do słoika z dynią. Wierzch przykryj talerzykiem i odstaw na 4 dni w ciepłe miejsce.
Po tym czasie zakręć mocno słoik i wstaw do lodówki.
Dynię dokładnie umyj wraz ze skórką pokrój w kostkę o wielkości 2 cm.