Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz smak kiszonek zrob kalafior w ten sposób a zaskoczysz wszystkich
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 189
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 189
Składniki
Różyczki kalafiora umyć, czosnek i korzeń chrzanu obrać i pokroić na kawałki, koper i liście chrzanu umyć. W suchych wyparzonych sloikach ułożyć po kilka ząbków czosnku, kawałku korzenia i liścia chrzanu, gałązce kopru, liść laurowy oraz po kilka ziaren przypraw. Następnie ułożyć w nich dość ciasno kalafior. Przygotować zalewe; w rondlu zagotować wodę z solą, rozpuścić w niej miód. Gorącym płynem zalać kalafior, słoików zamknąć, pasteryzować 30 min w kąpieli wodnej na małym ogniu.