Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka można serwować z roztopionym masłem, polane bułką tartą, z ulubionym sosem lub jako dodatek do dań mięsnych. Ile gospodyń, tyle pomysłów na podanie tych pysznych klusek.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli.
Ziemniaki ugotuj. Następnie przeciśnij przez praskę lub ubij na gładką masę za pomocą tłuczka.
Na stolnicę przesiej mąki, wyłóż ziemniaki i dodaj jajka. Całość dokładnie wyrabiaj, do momentu, aż składniki się połączą.
Gotową masę podziel na cztery części. Każdą z nich uformuj w wałek o grubości około 2-3 cm. Następnie za pomocą noża, pod kątem, odkrawaj kawałki ciasta.
Kopytka wrzuć do wrzącej wody, poczekaj, aż wypłyną na wierzch i od tego momentu gotuj jeszcze przez około minutę. Gotowe wyławiaj łyżką cedzakową.
Podawaj z masłem, ulubionym sosem lub jako dodatek do dania mięsnego.