Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka fajnie pasują do gulaszu.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 136
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 136
Składniki
1. Obrane ziemniaki, kroimy na kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Po ugotowaniu ziemniaków, odlewamy wodę i ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. 3. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto( jak ciasto jest za rzadkie dodajemy mąkę ). 4. Robimy z ciasta wałek po czym kroimy na kawałki. 5. W garnku gotujemy wodę. 6. Na gotującą wodę wrzucamy kopytka i gotujemy do chwili ich wypłynięcia na wierzch. 7. Smacznego.