Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny krem maślany, dziś trochę już zapomniany, to podstawowy krem do przekładania tortów.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10866
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10866
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Składniki
Żółtka włóż do miski, dodaj cukier i zacznij ubijać, w garnku zagotuj wodę, miskę z żółtkami umieść nad garnkiem i ubijaj aż masa zrobi się całkowicie biała a cukier się rozpuści.
Zdejmij masę z nad pary i cały czas mieszając wystudź żeby się masa nie zważyła. Miękkie masło ubij na puszystą masę, ubijając dolewaj wolnym strumieniem masę jajeczną. Na koniec dodaj alkohol. Aby uzyskać ulubiony smak kremu można dodać nutelle, chałwę czekoladę, orzechy, sok z cytryny lub owoce. Przepis jest na przełożenie jednej warstwy biszkoptu o średnicy 24 cm, jeśli potrzebujesz więcej kremu zrób z podwójnej lub potrójnej porcji.