Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , szybkie kulki ziemniaczane podane w zamian ziemniaków. Kulki można przygotować z ziemniaków które pozostały z dnia poprzedniego. Wykorzystujemy je właśnie na takie kulki , które wykorzystamy do obiadu zamiast ziemniaków lub do potraw grillowych.
garnek, miska, praska, łyżka cedzakowa,
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 296
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1070
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1520
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 296
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1070
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1520
Składniki
Ziemniaki po ugotowaniu przecisnąć przez praskę. Dodać jajka i tyle mąki aby ciasto było gęste podobne do ciasta na kluski śląskie, tylko mniej zwarte. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i zmoczonymi w wodzie dłońmi formować małe kulki. Obtoczyć każdą kulkę w bułce tartej i wrzucać na głęboki rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor,( tak jak frytki) co jakiś czas obracając. Wyjmować łyżką cedzakową i układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać zamiast ziemniaków.