Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W innej wersji ziemniaczki jako dodatek do mięsa.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków
Doprawiamy gałką muszkatołową.
wbijamy jajko
Wsypujemy koperek.
Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.
Na koniec dodajemy mąkę
Wszystko razem mieszamy. Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.
Ziemniaczki gotowe. Smacznego.