Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypróbowałam, bo bardzo lubię lubczyk dodawać do niektórych potraw. Przepis prosty i szybki a za razem maggi z lubczyku bardzo smaczne.
blender, nóż, naczynie wysokie, słoiczek,
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Lubczyk myjemy, siekamy nożem (razem z łodygami ). Tak przygotowany lubczyk przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy sól i olej. Całość dokładnie blendujemy na papkę (jak pesto). Gotową maggi przekładamy do słoiczka, wyrównujemy powierzchnię i na wierzch wylewamy trochę oleju, aby przykryć lubczyk. Gotową przyprawę wkładamy do lodówki. Domowe maggi może stać w lodówce do miesiąca.
Maggi z lubczyka gotowe .