Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co powiecie na swojski makaron? Jest o niebo lepszy od kupnego, fakt że pracy jest przy nim ale warto ????.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Składniki
Do miski wsypać mąkę dodać jajko i sól.
Wszystko połączyć za pomocą ręki.
Następnie dodać olej.
I nadal wyrabiać.
Na stolnicy lub stole kto jak woli rozwałkować ciasto na placek ( powinien być cieniutki jak papier ).
Zwinąć delikatnie w rulon.
Nożem kroić dowolny rozmiar ( ja chciałam cienkie nitki ).
Gotowy pokrojony rozłożyć na ściereczce.
Do garnka wlać wodę, posolić, gdy się zagotuje wrzucić makaron i gotować na wolnym ogniu do czasu jego miękkości.
Przelać na durszlak i go zahartować zimną wodą.
Z tego przepisu wyszło mi 250 g makaronu. Taki makaron można wysuszyć i przechowywać w papierowej torebce ( oczywiście surowy nie gotowany