Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznajemy się bez bicia, tofu samo w sobie jest gorsze niż mdłe. Marynowane, przejmuje smaki, staje się niesamowitym dodatkiem do sałatek. Tak przygotowany ser sojowy przypadnie do gustu również mięsożercom, otwartym na nowe smaki.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8923
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 130
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 282
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 62
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8923
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 130
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 282
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2919
Składniki
Pomidory wyjmujemy z zalewy, kroimy w paski. Tofu kroimy w kostkę układamy w słoik, na wierzch dodajemy pomidory (w ten sposób smak pomidorów będzie „opadał”). Olej z pomidorów lekko "podrasowujemy" suszoną bazylią i oregano, mieszamy i zalewamy tofu i pomidory. Słoik wstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Tofu i pomidory osączamy z oleju, używamy do sałatek.