Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie nazywamy mizerią, gdyż przygotowuje się je tak jak mizerię tyle że zamiast świeżych ogórków dodajemy kiszone
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Ogórki kiszone opłukać. Można obrać ze skórki lub zostawić ze skórką. Pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Odstawić na kilka minut.
Śmietanę wymieszać z octem, pieprzem i solą*. Dodać do kiszonych ogórków. Można jeszcze przyprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem. Takie ogórki są świetnym dodatkiem do mielonych kotletów
*Kiszone ogórki są zazwyczaj dość słone, więc z tą solą ostrożnie aby nie przesadzić