Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak wyszedl bardzo delikatny, a w polaczeniu z innymi skladnikami - przepyszny w smaku. Wraz z ziemniaczkami puree mozna pochlonac calkiem spore ilosci szpinaczku :-)
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 127
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 420
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 127
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 420
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Składniki
Czosnek obieramy, kroimy na polowki, smazymy na duzej, glebokiej patelni na lyzce masla. Dodajemy dokladnie umyte liscie szpinaku ( w calosci), podlewamy 1,5 szklanki wody, doprawiamy Kucharkiem (tylko szczypta, gdyz ser jest juz wystarczajaco slony) i zagotowujemy pod pokrywa ( ja uzywam zawsze specjalnej pokrywy do patelni z dziurkami). Gotujemy pod pokrywa okolo 10 minut, nastepnie odkrywamy i gotujemy nastepne 15 minut do zredukowania sie sosu. Gdy bedzie go juz niewiele, dodajemy serek Gorgonzola, polamany na kawalki i ciagle mieszamy, az sie on calkowicie rozpusci. Doprawiamy czarnym pieprzem. Gotowe. Podajemy na ziemniaczkach puree, ktore polewamy sosem wytraconym ze szpinaku. Smacznego!!