Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy tradycyjny domowy krem budyniowy do karpatki .
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1017
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11855
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1017
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11855
Składniki
Z 0,5 l mleka odlej połowę, resztę zagotuj z cukrem. W pozostałym mleku wymieszaj na gładką masę obie mąki i żółtka, wlej na gotujące mleko i ugotuj budyń. Wierzch przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę, dodaj po łyżce wystudzonego budyniu, utrzyj na puszystą masę. Na koniec dodaj do smaku kilka kropli olejku śmietankowego. Krem jest idealny do karpatki. Polecam.