Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na pyszny paprykarz z ryb mieszanych. Taki paprykarz przemyciłam z mojego domu rodzinnego bo mój tato lubił łowić rby. Myślę, że wam się przepis spodoba.
garnek, maszynka do mielenia, patelnia, nóź, słoiki małe,
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1445
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 50
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 249
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1445
Polecam.
Odsłon: 235
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 50
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 249
Składniki
Do wrzącej wody włożyć ryby i gotować na małym ogniu około 30 minut. Następnie wyjąć ości, a mięso przepuścić przez maszynkę. Cebulę oraz czosnek po obraniu pokroić w kostkę, a następnie włożyć na rozgrzany olej , gdy cebula się zeszkli dodać starte na dużych oczkach warzywa. Papryki po oczyszczeniu pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Do warzyw dodać puszkę pomidorów i dusić około 30 minut. Następnie dodać zmielone ryby i dusić kolejne 35 minut. Na samym końcu dodać przyprawy, przecier pomidorowy, keczup oraz ugotowany na sypko ryż. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie gorący paprykarz włożyć do czystych słoików i pasteryzować 40 minut.