Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z makrelą z oleju, jajkiem, papryką i suszonymi pomidorami z dodatkiem cebuli i czosnku to doskonały pomysł zarówno na śniadanie jak i kolację.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1564
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1275
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1564
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1275
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Makrelę odsączamy z oleju i drobno kroimy lub rozdrabniamy widelcem. Paprykę, cebulę, suszone pomidory i czosnek /najlepiej wykorzystać ząbki czosnku z słoika z suszonymi pomidorami/ drobno kroimy. Wszystkie składniki doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. W razie potrzeby /żeby składniki lepiej się połączyły/ możemy dodać odrobinę oleju z suszonych pomidorów /ewentualnie majonezu/.