Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta serowa to świetna propozycja na szybką i sycącą przekąskę. Pasta przyda się na śniadanie, piknik, a nawet stół bufetowy. Krakersy, kromki bagietki lub grzanki posmarowane pastą lubią charakterne dodatki, więc serwuj je ze świeżymi lub marynowanymi warzywami czy chrupiącym plasterkiem boczku. Aby urozmaicić smak pasty, dodaj do niej ugotowane na twardo jajko lub rozgniecione widelcem awokado.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Cebulkę obierz i bardzo drobno posiekaj w kostkę. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej. Umieść ser i szalotkę w misce. W miseczce rozmieszaj majonez ze śmietaną i dopraw solą i pieprzem. Jeśli preferujesz ostrzejsze przekąski, dodaj ½ łyżeczki musztardy lub chrzanu ze słoiczka. Wlej sos do miski i dokładnie wymieszaj. Smak ubogaci także dodanie drobno posiekanego, ugotowanego jajka.
Po przygotowaniu serwuj pastę od razu lub schładzaj ją przez 20 minut w lodówce. Koniecznie dorzuć posiekaną, świeżą zieleninę.