Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z wędzonych szprotów, jaj i warzyw konserwowych w lekko pikantnym pomidorowo-paprykowym sosie.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Ze szprotów wyjmujemy kręgosłupy, odrywamy ogonki. Ryby razem z 2 łyżkami oleju ugniatamy widelcem. Ogórka i paprykę kroimy w drobną kostkę, a oliwki i plasterki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w małą kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, koncentratem, srirachą i papryką mieloną. Pastę można podawać od razu, ale najlepsza jest po 2-3 godzinach po przegryzieniu się składników.