Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, dietetyczna pasta. Łatwo się rozsmarowuje na pieczywie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1228
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1228
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Rano ugotować. Z 1 szklanki suchej powstanie około 2 szklanek ugotowanej fasoli. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie.
Do kielicha miksera wlać wodę mineralną. Dodać namoczone śliwki, podsmażoną i wystudzona cebulę, pokrojoną pietruszkę, sos sojowy, czosnek. Wsypać 1/3 fasoli. Miksować. Nie wsypywać całej fasoli od razu, gdyż mikser może się zapchać. Dodać przyprawy i dosypać kolejną partię fasoli. Miksować. Resztę fasoli znów dosypać i dokończyć miksowanie. Pastę przełożyć do miseczki. Można wykorzystać od razu lub dać do lodówki.