Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta z pieczonej papryki i sera feta. Sprawdzi się w roli imprezowej przekąski lub przystawki przed obiadem. Możecie serwować ją z chrupiącym pieczywem, krakersami lub w towarzystwie focacci.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 151
Składniki
Piekarnik nastaw na 220 stopni.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Papryki umyj, wytnij gniazda nasienne i wyłóż na blachę. Wstaw do piekarnika na około 35-40 minut. Upieczone papryki odstaw do wystudzenia.
Wystudzoną paprykę obierz ze skóry. Dodaj pokrojony w kostkę ser feta, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ostrą paprykę i oliwę. Składniki zmiksuj na gładki krem.
Pastę z fety i pieczonej papryki podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego!