Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska pasta do pieczywa zrobiona z samych warzyw wcześniej zgrillowanych. O tej porze smakuje świetnie, ponieważ warzywa mają najwięcej smaku. Bardzo aromatyczna i pyszna. Idealna na kanapki lub małą przekąskę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9161
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 485
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9161
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 216
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 485
Składniki
Cukinię i bakłażana kroimy w grube plastry. Cebulę przekrawamy na ćwiartki. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy na kawałki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy wszystkie warzywa. Dodajemy również czosnek i chilli w całości. Wszystko skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dokładnie obtaczamy tym warzywa. Blachę wkładamy do piekarnika ustawionego na grill na 200 stopni na około pół godziny. W czasie pieczenia od czasu do czasu możemy przemieszać warzywa. Po upieczeniu lekko je studzimy.
Upieczoną paprykę i bakłażana obieramy ze skóry. Następnie wszystkie zgrillowane warzywa przekładamy do malaksera, dodajemy suszone pomidory, bazylię, listki tymianku. Blendujemy wszystko na dość gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.