Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela doskonale nadaje się do przyrządzania różnych smarowideł do pieczywa. Jako dziecko lubiłam skubać makrelę i jeść ją samą bez żadnych dodatków, ale teraz zdecydowanie wolę pyszne smarowidła. Z ulubionym pieczywem są ciekawą, smaczna i zdrową przekąską. Makrela to jedna z najzdrowszych. Jej mięso zawiera bardzo dużo białka oraz bardzo dużą ilość witamin: witaminę A, D, B1, B2, B6, B12, E i PP oraz retinol, kwas foliowy oraz sporo potasu i magnezu. Jest też bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wędzona makrela ma też stosunkowo niedużo kalorii, co oprócz smaku i właściwości zdrowotnych jest kolejną jej zaletą.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Makrelę obieramy z mięsa uważając, aby odrzucić wszystkie ości Makrelę ucieramy widelcem
Jajko, ogórka i cebulę drobno kroimy i dodajemy do makreli
Bardzo delikatnie solimy oraz doprawiamy pieprzem. Mieszamy
Dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy
Podajemy z ulubionym pieczywem