Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do mięsa lub samodzielne danie. Kasza pęczak duszona z pieczarkami i śmietaną.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13777
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 37
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 14
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 67
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 184
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 91
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13777
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 37
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 14
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 67
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 184
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki lub przeciskamy. Kaszę płuczemy kilka razy, odcedzamy. Na oleju smażymy cebulę, czosnek i kaszę, aż cebula nie będzie szklista. Często mieszamy i pilnujemy, aby czosnek się nie spalił. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sól, pieprz, paprykę czerwoną mieloną. Chwilę jeszcze smażymy, cały czas mieszając. Dolewamy pół szklanki wody. Dusimy pod przykryciem, aż kasza będzie półtwarda. W razie potrzeby dolewamy wody. Na końcu dodajemy śmietanę i bazylię. Dusimy jeszcze 3-4 minuty. Wyłączamy ogień i zostawiamy pod przykryciem na 10 minut. Kasza wciągnie sos śmietanowy.