Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pokażę Wam jeszcze jeden sposób na wykorzystanie cukinii. To pyszne i łatwe do zrobienia pesto z cukinii będzie świetnym dodatkiem do makaronów jako smarowidło do tostów lub marynata do mięs. Bardzo Wam je polecam.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 352
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14748
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 354
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 352
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14748
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 354
Składniki
Cukinie umyć, odciąć z niej końcówki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Utarta cukinie zasypać sola i odstawić na bok aby wypuściła sok. Po kilku minutach cukinie odcisnąć na sicie i przełożyć do blendera.
Do blendera dodać również resztę składników i połowę oliwy z oliwek. Całość zmiksować na gładkie pesto. Jeśli pesto jest za gęste dodać resztę oliwy i ponownie wymieszać w blenderze. Gotowe pesto przelozyc do słoiczka i przechowywać w lodowce do tygodnia. Smacznego!