Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa Włoszka do dziś robi sama pesto z pietruszki ,używając orzeszków -pini, ja zmodyfikowałam przepis i użyłam włoskich orzechów, a to dlatego, że orzeszki pini są drogie w Polsce. Pesto jest równie wyśmienite i doskonale pasuje do makaronów jak do doprawiania mięs czy na bruschetta. Zapraszam na film na kanał na YouTube..
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 341
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4288
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 341
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4288
Składniki
Do pojemnika wrzucamy poszatkowaną pietruszkę ,czosnek i orzechy wszystko to miksujemy blenderem, robiąc co kilka sekund krótkie przerwy. Kiedy pietruszka jest już dość dobrze zmiksowana ,wlewamy nasz olej ,wodę i miksujemy ,następnie wsypujemy nasz ser i solimy. Miksujemy bardzo krótko.
Tak przygotowane pesto przekładamy do wysterylizowanego słoiczka ,zakręcamy i przechowujemy w lodówce do 3 dni, ewentualnie możemy zamrozić w porcjach jakie nam odpowiadają. Zapraszam na mój kanał na YouTube -Mangiare u Ewki i na filmik.