Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, maślana, pachnąca tymiankiem. Pyszny dodatek do mięsnego obiadu lub jako przekąska
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Marchewki cienko obrać ze skórki lub tylko porządnie wyszorować.
Sok pomarańczowy wymieszać z sokiem z cytryny i miodem, dodać po szczypcie soli i pieprzu. Marchewki ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, polać sosem. Na wierzchu ułożyć plastry masła i gałązki tymianku.
Piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości i wielkości marchewki). Co jakiś czas marchewkę polewać tworzącym się sosem. Takie marchewki to świetny dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa. Pysznie też smakują z siekanymi orzechami włoskimi czy też słonym kozim serem lub fetą.