Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie rosyjskiej kuchni
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1116
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11429
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1116
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11429
Składniki
Mięso i cebulę dwukrotnie zmiel
Dodaj przyprawy, dokładnie wyrób masę.
Na blacie usyp stożek z mąki, wykonaj w nim wgłębienie do którego wbij jajko, dodaj wodę i sól.
wyrób jednorodne, sprężyste ciasto.
Odłóż przykryte ściereczką na 20 minut, a następnie podziel je na dwie porcje i wałkuj
Z ciasta wykrawaj małe okrągłe placuszki, na środek nakładaj farsz, przykrywaj drugim
Pierożki wrzucaj do gotującej się, posolonej wody, po wypłynięciu gotuj jeszcze 8 minut.
Podawaj z rosołem