Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sos to podstawa wielu dań. Dobry sos nawet z prostej potrawy zrobi pyszne danie. Sosu pomidorowego używam namiętnie do makaronów. W poniższym przepisie można użyć pomidorów świeżych lub z puszki.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Jeśli używamy świeżych pomidorów, należy je sparzyć i obrać ze skórki. Wybrać gniazda nasienne, i pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na średnim ogniu smażymy cebulę przez około 5 minut, aż będzie szklista, dodajemy czosnek i smażymy kolejne 2 minuty.
Na patelnię nakładamy pomidory (świeże lub z puszki), oregano i cukier. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia.