Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pory w sosie remoulade mogą być podawane z pieczywem na lekkostrawną kolację lub jako dodatek do obiadu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
1. Pory oczyścić, odkroić zieloną część. Podzielić na 2, 3 kawałki. 2. Zagotować wodę, posolić. 3. Gotować pory przez ok 5 minut.
sos: 1. Ugotować jajka na twardo, obrać, pokroić w kostkę. 2. Pokroić szalotkę w drobną kostkę. 3. Czosnek obrać, przecisnąć do miski przez praskę. 4. Połączyć składniki z majonezem i musztardą. 5. Doprawić solą i pieprzem.
Ugotowane pory są dosyć oryginalne w smaku. Można też je przygotować na drugi sposób, który może być łatwiej przyswajalny. :) Po ugotowaniu pory pokroić, zalać sosem, posypać startym żółtym serem i zapiekać przez ok 15-20 minut w 150°C. Smacznego! :)