Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe Bułeczki. Z przepisu wychodzi ok 14szt. Są mięsiste. Można dodać przeróżne nasiona.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
1. Drożdże rozetrzeć z solą i cukrem dodać wodę 3 łyżki oleju ( resztą posmarujemy bułki przed pieczeniem da nam to chrupiącą skórkę ) oraz mąkę wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Nie czekamy aż ciasto wyrośnie w misce. Formujemy kulki (bułeczki) wielkości pięści małego dziecka, układamy na blasze wyłożonej pergaminem w dość sporych odstępach. ( ja kładę 7 bułek na blachę )
3. Włączamy piekarnik na 200 stopni bez termoobiegu dół i góra. W czasie gdy nagrzewa się piekarnik ciasto pracuje i bułeczki rosną. 4. Gdy piekarnik się nagrzeje to wtedy dopiero smarujemy bułeczki olejem (ja robię to pędzelkiem, ale równie dobrze możemy namoczyć ręcznik papierowy i nim posmarować) wkładamy do piekarnika na środek i pieczemy tak 15 min. Po tym czasie wyłączamy górna grzałkę i pieczemy jeszcze 10 min. I gotowe! Smacznego.