Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Równie pyszny a lżejszy od ziemniaków. Topinambur jest bardzo zdrowym warzywem i warto raczyć się nim częściej.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1662
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 25
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1662
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 25
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
Topinambur obiera się jak ziemniaki ale gotują się tylko do 10 minut. Jest to oszczędność czasu i liczników.
Można je utłuc jak ziemniaki. Same są o strukturze podobnej do ziemniaków, smakiem przypomina na w pół dojrzałe ziarna słonecznika. Po dołożeniu tradycyjnych dodatków do pure smakują jak ziemniaki. Nie są słodkie jak bataty czy marchew.
Podałam z pieczonym kaczym udkiem.
:D