Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do kanapki i do ciasta. Pyszny i zdrowy.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 491
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 491
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Mleko z wodą z cukrami doprowadzić do wrzenia. Dodać kasztany, gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Kasztany przełożyć do blendera, miksować dodając tyle płynu z gotowania aby powstało dość gęste puree.
Ja lekko zmiksowałam kasztany zostawiając małe okruszki bo potrzebowałam do sernika. Na kanapki można dłużej zmiksować.