Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Róże ziemniaczane zastąpią w podanym daniu ziemniaki, a także udekorują nasze danie.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Składniki
1 - Obrane ze skórki, wymyte ziemniaki szatkujemy na cienkie plastry. 2 - Plastry układamy w poziomie tak, żeby nakładały się połową na siebie. 3 - Tak rozłożone plastry zwijamy, zwinięte wkładamy do otworu formy wyłożonego papierem. 4 - Dokładamy kilka plasterków formując różę. 5 - Uformowane róże polewamy odrobiną oleju rzepakowego, solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. 6 - Pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 45 minut. 7 - Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy z papierowej otoczki. Smacznego !!!