Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser zrobiony z jogurtów greckich jest niezwykle kremowy, wręcz aksamitny. Możecie przygotować go tylko z solą tak jak my albo dodać ulubione przyprawy czy zioła. Serek zawsze się udaje, jednak, aby był idealny, musicie postarać się odcisnąć jak najwięcej serwatki.
miska, sitko o drobnych oczkach, gaza
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 76
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 76
Składniki
Przygotuj miskę, sitko o drobnych oczkach i gazę.
Jogurt wymieszaj z dodatkiem soli.
Następnie przełóż na sitko wyścielone gazą i umieść na misce. Gazę zwiąż sznurkiem lub gumką recepturką. Całość włóż do lodówki na minimum 8 godzin.
Po upływie czasu odciśnij nadmiar serwatki, zwiąż gazę mocniej i wstaw ponownie do lodówki.
Co kilka godzin powtarzaj czynność, postaraj się odcisnąć jak najwięcej płynu.
Serek smakuje najlepiej po 2-3 dniach. Wówczas możesz przełożyć go do pudełka z pokrywką.