Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 139
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 139
Składniki
Ciasto: Drożdże mieszamy z cukrem, jedną łyżką mąki i łyżką ciepłej wody. Odstawimy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy wodę, mąkę, sól jajko i cukier wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkowujemy smarujemy koncentratem i wykładamy farsz. Zwijamy do połowy w rulon i odcinamy.
Rulon kroimy w 1,5- 2 cm roladki. Pozostałe robimy tak samo. Układamy na formie wysmarowanej olejem. Posypujemy oregano.
Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Wychodzi 30 sztuk. Nadzienie: Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy na maśle. Studzimy. Cebulę oczyszczamy i szklimy nie rumieniąc. Studzimy. Ser ścieramy na dużej tarce. Natkę siekamy. Łączymy ze sobą składniki przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.