Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogóreczkiem. Polecam :)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 197
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 197
Składniki
Na gorącą patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę podgardle i smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aż skwarki zarumienią się.
Do takich zarumienionych skwarek wrzucamy pokrojoną cebulę w półplastry i dodajemy przyprawy do smaku.
Smażymy aż cebula troszkę się zarumieni.
Studzimy.
Ostudzone smażone skwarki z cebulą wlewamy do słoiczka lub miseczki i zimne umieszczamy w lodówce. W lodówce powstanie zastygnięty smalec. Smalec możemy uzywać do smarowania pieczywa, jako okrasę do klusek itd...
Smacznego!!!