Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smarowidło z makreli, ze szczypiorem,jajkiem na chleb. Polecam.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5271
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5271
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Makrelę obieramy ze skóry i ości, ugniatamy widelcem. Szczypior razem z cebulkami myjemy, osuszamy i drobno kroimy, dodajemy do rozdrobnionej ryby. Jajka gotujemy na twardo 8 minut w 100 stopniach Celsjusza, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy.
Drobno pokrojone jajka dodajemy do miseczki z rybą i szczypiorem, majonez, musztardę, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą i jeszcze rozgniatamy widelcem, mieszamy.
Tak gotową pastę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem. Smacznego!!!